Kyllä nyt tuli joulu kerralla! Postisetä toi vielä kaksi pakettia, joiden sisältä paljastuivat itselleni syntymäpäivälahjaksi tilaamat minit (minulla on synttärit tosiaan näin joulun alla, 18. päivä joulukuuta). Ei riemulla rajoja kun pääsin availemaan, aivan ihania nämä Aasian muoviset pikkuiset! Ajattelinkin sitten samalla esitellä, mistä on kyse.

Re-ment- ja Megahouse ovat miniatyyrisarjoja, joita myydään käsittääkseni ainakin Japanissa pikkuisissa laatikoissa karkkiosaston yhteydessä. Esineiden skaala vaihtelee, osa sopii paremmin nukkekoteihin, ja osa on selvästi barbie-tyyppisten nukkejen mittakaavassa. Jokainen laatikoista sisältää pikkuesineiden lisäksi myös hauskan purkan. Laatikosta ei näe päälle päin, mitkä sarjan esineet ovat sisällä, joten keräilyyn sisältyy pieni yllätysmomentti. Onneksi näitä voi netin kautta hankkia nyt kuka tahansa asuipa missä tahansa, ja ostaessaan avaamattoman isomman laatikon, saa kaikki sarjan laatikot (yleensä taitaa olla 10) kerralla. Toki laatikoita voi ostaa myös erikseen, jolloin myyjät ovat avanneet ja katsoneet laatikon sisällön ensin. Tässä onkin se jippo, että sarjassa mainittujen esineiden lisäksi muutamaan laatikkoon on piilotettu "salainen" yllätysesine, joka on ultraharvinainen. Vain avaamalla voi tietää, ja valmiiksi avatun laatikon hankkiessaan voi olla varma, ettei yllätysesinettä ole tulossa.

Itse en varsinaisesti kerää näitä, mutta muutama setti on ollut niin ihan, että olen sen nukeilleni halunnut hankkia. Keräilymielessä Megahouse-setit ovat tavallaan arvokkaampia, koska niitä tehdään pienempi määrä, ja loppuunmyynnin jälkeen ne ovat automaattisesti silloin harvinaisempia.

Ennen tätä ihanaa päivää omistin vain Re-mentin Merry Strawberry -sarjan kokonaisuudessaan. Ei ollut salaista esinettä minun laatikoissani :)

merrystrawberry.jpg

merrystrawberrydetail.jpg
Nämä kaikki kuuluvat sarjaan.

Tänään sainkin sitten kiljadella riemusta kun postisetä toi Megahouse Pop'n'Kitchen sarjan! En meinannut löytää tätä ihanaa settiä enää mistään kokonaisena, vain osina, ja osien hinta oli noussut huomattavasti alkuperäisestä hinnasta. Sitten satuin löytämään paikan, jossa oli vielä yksi avaamaton iso laatikko jäljellä hintaan 55 dollaria. Päätin ostaa sen siitä huolimatta, että hinta tuntui uskomattomalta. Pelkästä sarjan pingviinikannusta kun pyydetään yli 30 dollaria e-baylla nykyään! Ja ihastuttva pingviinikannu on vain yksi sarjan monesta kymmenestä esineestä. Mutta totta se oli, koko laatikko saapui tänään ihan avaamattomana!

popnkitchendetail.jpg
Nämä kaikki löytyivät sisältä. Ei yllätysesinettä, mutta kuka sellaista osaa tällaisen onnellisuuden keskellä edes kaivata?!

rementpaketit005.jpg

Osa re-mentejen ja megahousejen viehätystä on tietenkin pikkuisten laatikoiden avaaminen. Laatikoiden sisältä paljastuu pikkuisia muovipusseja, ja kaikkein pikkuruisimmat jutut on niiden sisällä vielä pienemmissä kääreissä <3. Availin heti ensimmäisenä nämä eniten odottamani, kuten halutun pingviinikannun.

rementpaketit014.jpg

Ostin samalla myös yhden osan (mielestäni kivoimman osan) Megahouse Black cat Italian restaurant -sarjasta.

rementpaketit015.jpg

blackcatitalianrestaurant.jpg

sekä Re-ment Pretty placing / Storage beauty sarjan pöydän, joka muuntautuu myös hyllyksi ja Designer chairs vol. 1 -sarjan Eero Aarnion Pastilli-tuolin minikokoisen jäljitelmän. Vaikka onkin vain jäljitelmä, rakastuin tuoliin ihan valtavasti, sitä paisti se on täydellisesti petite blythe -nukkejeni mittakaavassa. Ja onhan tuo itseväsäämäni pallotuolikin jäljitelmä yhtälailla.

rementpaketit006.jpg
Pöytä hyllynä. Tässä näkyy nyt myös olohuoneen uusi tapetti.

rementpaketit007.jpg
Apilanmuotoisena pöytänä.

rementpaketit008.jpg
Kokeilunhaluisena tietysti piti katsoa, mitä kaikkea pöydälle voi tehdä, tässä vielä aaltomainen asettelu. Huone on muuten vielä ihan tyhjillään, koittakaa olla huomaamatta sitä.

Ja kun muotoutuviin pöytiin päästiin, niin esittelen tässä vielä tänään kotiinkuljetetun kirppislöytöni, eli uuden sohvapöytäni. Pöydän alta saa esiin neljä erillistä puoliympyränmuotoista pöytäosaa! Kenenköhän designia tämä on? Niin soma! Pahoittelen huonoa valaistusta, täällä on niin pimeää.

rementpaketit010.jpg

rementpaketit013.jpg
Hyrrämuoto :)

rementpaketit012.jpg
Kokonaan avattuna.

rementpaketit011.jpg
Epäsymmetrisesti. Tietenkin noista voi ottaa esiin vain yhdenkin, vaikka kahvimukia varten, taikka jos pelaisi jotain peliä niin kaikki saisivat omia nappuloitaan varten oman pöytäosion tai tai tai... voi että, kuinka kauan voi yhden pöydän ääressä viihtyä miettimässä mahdollisuuksia.. xD?