Sain sähköpostiin pyynnön esitellä erikoisempia nukkejani, ja toki sen mielelläni teen :). Ajattelin aloittaa resiinisistä pallonivelnukeistani (balljointed doll), jotka olen hankkinut netin kautta Koreasta. Nukkeja tehdään paljon eri kokoisia ja näköisiä, yhteistä nukketyypillä on kuitenkin nimensä mukaisesti nivelletty keho ja materiaalina resiini/hartsi. Face-upin, eli kasvojen värit ja ilmeet saa tilata tai loihtia itse esimerkiksi akvarellikynillä. akryylimaalilla ja pastellipölyllä, ja face-upia voi halutessaan vaihtaa. Nukeille saa hankkia uusia silmiä (lasisia, akryylisiä, silikonisia..) ja peruukkeja ihan omien mieltymysten mukaan, joten yhdenkin nuken ulkonäköä pystyy muokkaamaan tosi paljon.

Aloitetaan suurimmasta, eli Wolfgangista. Hän on 70 cm korkea Dollshe Saint -miesnukke. Wolfgang on vampyyri, ja luonteeltaan hyvin herkkä, rasittava, dramaattinen ja omahyväinen :D. Face-up on omaa käsialaani, ja nykyään hieman paremman näköinen (mutten laiskana jaksa ottaa uusia kuvia näin huonossa valossa).

redawakelate009.jpg

dragon3.jpg

wolfgangamadeus024.jpg

caughtintheact001.jpg

sweet025.jpg

bjd08007.jpg
Tässä kuvassa on itse asiassa jo uusi face-up, mutta tukka on edessä (sitä paitsi Jaromirilta lainattu tukka), joten ei näy. Joka tapauksessa, varjostus on edellistä syvempi ja värimaailma vampyyrille sopivampi riutunut harmaa.

Jaromir puolestaan on 60cm korkea SOOM Namu -miesnukke. Hän on Wolfgangia huomattavasti tasaisempi luonne, työskentelee lakimiehenä, rakastaa klassikkokirjallisuutta ja käyttäytyy aina tyynesti ja arvokkaasti. Face-upin on tehnyt joku SOOMin taiteilijoista, ja se on niin mahdottoman kaunis, etten raaski sitä vaihtaa.

Jaromir013.jpg

Jaromir015.jpg

caughtintheact020.jpg

Jaromir031.jpg
Kaulapanta tuli nuken mukana, ja vaikkei Jaromirin tyyliin sovikaan, otin kuvan, ja näytän sen nyt tässä, koska face-up näkyy niin hyvin tässä kuvassa.

Sitten tytöt, eli Latidoll Green Senny 30cm ja Latidoll Yellow Coco 16cm. Green Senny oli alunperin Honey -niminen poika, kunnes hänestä tuli vampyyrityttö, joten hänellä ei oikein ole nimeä, eikä luonnetta, koska en ole oikein vielä sinut tämän nuken kanssa. Olen miettinyt myymistäkin, mutta toisaalta en halua luopuakaan. Yellow Coco sai pitää nimenään Coco, eikä luonnetta paljoa tarvitse tälle iloiselle tytöntyllerölle miettiä. Hän on pirteä ja suloinen päivästä toiseen, joskus vähän ujostuttaa.

sweet047.jpg
Senny ensin.

blanche012.jpg
Senny sitten. Oma face-up.

coco022.jpg
Coco, Latidollin tekemä face-up.

Kuvamäärästä pystyykin varmaan päättelemään, että Wolfgang on lempilapseni. Hän oli kerran mukanani myös Turun nukkekotikerhossa, jossa hän tuntui herättävän enemmän kummastusta kuin ihastusta. Kerholaiset siirsivät hänet varovasti heti seuraavalle, ikään kuin hän särkyisi pelkästä katseesta :D. Vaikka eipä saisi nauraa, Wolfgangilta on kerran katkennut sormi, ja täytyy myöntää, että muutama kyynel tuli vieritettyä...